Saavutettavuusseloste

Evijärven kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden saavutettavuusdirektiivin edellyttämällä tavalla.
Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.evijarvi.fi verkkosivustoa.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Verkkosivustomme on julkaistu 2016 ja seloste on päivitetty 2.5.2022. Seloste perustuu toistaiseksi itsearvioon.

Vaatimustenmukaisuus

Verkkosivujen kehittämisessä on huomioitu WCAG 2.1 –kriteeristön vaatimukset, ja työtä saavutettavuuden eteen ja havaittujen epäkohtien korjaamiseksi tehdään jatkuvasti. Verkkosivujen käytettävyyttä, selkeyttä ja ymmärrettävyyttä kehitetään kaikenlaisille käyttäjille erilaisista toimintarajoitteista huolimatta tasavertaisuuden varmistamiseksi. Verkkosivusto noudattaa pääosin saavutettavuusperiaatteiden WCAG 2.1 -ohjeistusta ja sen toteutumisessa on tavoiteltu AA-tasoa.

Ei-saavutettava sisältö

Evijärven kunnan verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Kunnan kanssa asioimiseen tarvittavat liitetiedostot pyritään uudistamaan saavutettaviksi lokakuuhun 2022 mennessä.

Verkkosivusto sisältää videoita jotka eivät ole saavutettavia (tekstitys puuttuu). Ei saavutettavat videot on julkaistu ennen 23.9.2020, eivätkä kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin.
23.9.2020 jälkeen julkaistut ei-saavutettavat videot pidetään nähtävillä 14 vrk julkaisusta jonka jälkeen ne poistetaan sivustolta.

Sivustoa tarkastellaan jatkuvasti ja havaitut epäkohdat pyritään korjaamaan mahdollisimman pian epäkohdan tultua ilmi.

Palaute

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ehdotuksia Evijärven kunnan verkkosivujen ja niiden saavutettavuuteen sekä mahdollisiin ongelmiin liittyen palautelomakkeen kautta.
Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna aina ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi